• حقوق شهروندی در نظام سلامت

شماره های تماس با ما 02186701-86702708

شهادت بزرگ مرد مناجات، سید سجده کننده آل طه، امام عابدان و عارفان تسلیت و تعزیت باد

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۶/۲۱ |
۱۲ محرم؛ شهادت جانسوز امام عابدان و عارفان، پاسدار وحی نبوی، خط علوی و شور حسینی، امام سجاد علیه السلام تسلیت باد

ترنم روز و شب اشک تو پرده از چهره تزویر ایل دشنه برداشت و سیل اشک تو، خانمان ظلم و ستم شان را ویران ساخت. ای تو معلم ایستادگی و صبوری، پیام آور ایثار و جانفشانی، این اشکها غربتی است که بر مظلومیتت از دیده عاشقان بر مزار بی شمع و چراغت برای همیشه تاریخ جاری شد.
امام علی بن الحسین(ع)، مشهور به زین العابدین و سجاد بنا به نقل مشهور در سال ۳۸ هجری در مدینه به دنیا آمد. در هنگام حادثه کربلا ۲۲ یا ۲۳ سال سن داشته و بنا به نظریه بیشتر دانشمندان اسلامی از برادر شهیدش حضرت علی اکبر، کوچک تر بوده است.
حیات اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و علمی امام سجاد(ع) از زوایای گوناگون قابل بررسی است. یکی از ابعاد زندگی امام سجاد(ع) همراهی او در قیام کربلا و پیام رسانی آن نهضت بزرگ است.
قیام بزرگ عاشورا ماندگارترین نهضت اسلامی است که در محرم سال ۶۱ قمری روی داده است. این نهضت دارای دو مرحله بود. برهه نخست، آفرینش و شکل گیری و جهاد و جانبازی و دفاع از کرامت اسلامی و دعوت به اقامه عدل و احیای دین محمدی و سنت و سیره نبوی و علوی بوده که به رهبری امام حسین(ع) از نیمه ماه رجب سال ۶۰ هجری آغاز و در دهم محرم سال ۶۱ هجری به فرجام رسید. مرحله دوم، دوره پیام رسانی و تثبیت ارزشهای نهضت و عرصه جهاد فرهنگی و تبیین آرمان های آن قیام مقدس بود که به رهبری امام علی بن الحسین(ع) تداوم یافت.
امامت شیعه و رهبری نهضت کربلا در عصری به امام سجاد(ع) منتهی شد که او به همراه نزدیک ترین افراد خاندان آل علی(ع) به اسارت می رفتند. آل علی(ع) آماج تیرهای ستم و تهمت و افترائات سیاستمداران بنی امیه قرار داشتند. ارزشهای دینی دستخوش تحریف و تغییر امویان قرار گرفته، روحیه شجاعت و حمیت اسلامی و باورهای دینی مردم سست، احکام دینی بازیچه نالایقان اموی شده و روحیه شهامت و شهادت طلبی در زیر شلاق و شکنجه و ارعاب امویان محو گشته بود.
سخت گیری های بی حد و حصر، مصادره اموال و تخریب خانه های آل هاشم، محروم ساختن آنها از امتیازات جامعه اسلامی، جلوگیری مردم از هرگونه ارتباط با خاندان وحی و به انزوا کشاندن امام معصوم(ع) از مهم ترین سیاست های حاکمان اموی در مبارزه با اهل بیت عصمت و طهارت(ع) بوده است.
امام زین العابدین(ع) در چنین عصر و جوی رسالت و امامت خود را آغاز کرد. در صورتی که تنها سه تن پیرو واقعی داشت، حرکت جهاد فرهنگی و پرورش شخصیت ها را در دستور کار خود قرار داد و با یک حرکت عمیق و دامنه دار به ایفای نقش پیشوایی خود پرداخت این رویکرد امام سجاد(ع) زمینه ساز انقلاب فرهنگی امام باقر (ع) و امام صادق(ع) شد. از این رو برخی از نویسندگان، آن حضرت را «باعث الاسلام من جدید» نامیدند.
به راستی که قدم گذاشتن در این مسیر و تحمل سختیها و دشواری های آن جز با زهد و تقوا، صبر، شکیبایی، علم و حلم امکانپذیر نبود و این چنین بود که علی بن حسین (ع) پس از ایفای وظیفه الهی خود و حفظ ارزشهای دین و پاسداری از تشکل شیعی در سخت ترین ادوار سیاسی– اجتماعی، در سال 95 هجری قمری به لقای پروردگار و وصال معبود خویش شتافت.

CAPTCHA
دفعات مشاهده: 2050 بار   |   دفعات چاپ: 44 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر